Nutritie Psihonutritie

Dr. Alina Agache

Despre Clinica

Clinica Academica NutritionHarmony are o abordare unica si extrem de actuala si  oferă doua tipuri de programe pentru slăbit. Daca iti doresti sa te transformi in cea mai frumoasa si sanatoasa versiune a fiintei tale, te poti adresa cu incredere unuia din cele doua programe nutritionale.

Ai curajul sa iti descoperi frumusetea?

1.

Programul „NutritionHarmony ” se adreseaza persoanelor sănătoase care doresc sa slăbească combinând un meniu personalizat și flexibil cu susținerea psihologica, în special prin tehnici hipnotice și de relaxare care fac procesul mai facil și ușor de urmat și de înțelegerea cauzelor emotionale care duc la a manca nepotrivit.  Totul devine mai usor.

Acest program este unic si este dezvoltat de Lector univ Doctor Monica Mihaila.

2.

Programul „Metabolic Balance” se adreseaza persoanelor cu diferite afecțiuni somatice asociate și care doresc sa slăbească sanatos. Programul este implementat de Medic Alina Agache, consilier acreditat.
Cu noi, procesul de echilibrare a greutății corporale si de descoperire a valorii tale devine o realitate mai ușor de realizat.

Specialități

Specialitatile clinicii de nutritie vin in intampinarea dorintei de frumusete si sanatate corporala.

 1. Programul” Psihonutritie NutritionHarmony”– combina doua dimensiuni ale fiintei umane, cea somatica cu cea emotional-psihologica, punand accent in principal pe motivele pentru care o persoana mananca si mai putin pe ceea ce manaca. O abordare absolut noua si unica este cea care abordeaza supraponderabilitatea, obezitatea si tulburarile alimentare ca avand o cauza psihologica si le trateaza cu psihoterapie.

 

        Va prezentam secretele profunde ale mecanismelor psihologice in ingrasare:

             Psihoterapeuţii au evidenţiat numeroase posibile mecanisme psihologice care determină supraponderabilitatea:

 • În primul rând mâncatul este un comportament ce determină plăcere, astfel că este foarte posibil să se înlocuiască sentimentul de a fi iubit si valorizat, cu plăcerea mâncatului. Este un comportament care psihanalitic se situiază în stadiul oral, iar o fixare în acest stadiu conform teoriei prezentate în această lucrare poate duce la o exacerbare a acestui tip de comportament prin înlocuirea afecţiunii cu mâncatul. Practic, se inlocuieste un gol emotional cu umplerea unui alt gol, stomacul.
 •   O a doua explicaţie psihologică poate fi înglobarea afectivă a unei persoane dragi şi care dispare din viaţa noastră, într-o formă sau alta( divorţ, deces, separare etc). Simbolic o putem îngloba şi apare creşterea în greutate.
 • De asemenea, este posibil ca simbolic să ne arătăm în acest fel apartenenţa la o familie( dacă în familie sunt membri corpolenţi), sau poate fi un comportament ce maschează nevoia de siguranţă afectivă.

      Bulimia si  Anorexia sunt alte tulburari alimentare care au cauza strict psihologica si trebuie abordate psihoterapeutic.

   Sunt boli cu o componentă cert psihologică şi care răspund foarte bine la psihoterapie.

  Ele sunt strict legate de emotii profunde care oscileaza intre ura si furie fata de propria persoana si instinctul de supravietuire.

    Clinica Harmony- Nutritie prin componenta sa PsiBody si specialistii cu formare dubla, psihologica si nutritionala va asteapta sa rezolvam impreuna aceasta larga gama de tulburari.

2. Programul „Metabolic Balance”– presupune o analiza amanuntita, utilizand analize de sange, a particularitatilor metabolice individualizate si creeaza un program unic pentru pacientul care doreste sa slabeasca si sa adopte un stil de viata sanatos.

Servicii

 • Slabire sanatoasa pentru adulti si copii
 • Adoptarea unui stil alimentar sanatos si personalizat
 • Corp frumos si sanatos
 • Determinarea mecanismelor emotionale implicate in problemele de nutritie si deblocarea lor.

Cazuistică

Psihonutritie aplicata. Obezitatea psihologica.

Pacientul este un baiat ,  preadolescent, obezitate rezistenta, parinti divortati.
Mama copilului nu doreşte să menţină nici o relaţie cu fostul soţ şi limitează întâlnirile copilului cu tatăl său.  Acest lucru ne poate duce la simbolistica de înglobare a tatălului prin creşterea în greutate a copilului.
Un alt motiv al obezităţii care se poate regăsi şi în cazul prezent este cel al creşterii în greutate datorită rolurilor la care copilul simte că nu face faţă. Greutatea crescută este o manieră de a se simţi mai mare şi mai puternic. După divorţ mama băiatului i-a acordat acestuia un rol parental sau de partener, astfel încât copilul a putut simţi nevoia de a fi mai puternic pentru a face faţă noilor roluri. Totodată este posibil ca băiatul să se protejeze împotriva unei apropieri prea mari de mamă, mărind simbolic distanţa.
O altă cauză este loialitatea faţă de familie. Mama băiatului, dar şi bunica sa au o greutate corporală mai mare, fără însă a fi obezitate, iar copilul putea să simtă nevoia de a fi loial familiei mamei şi a arăta în acest mod apartenenţa. De asemenea, mâncatul era un comportament valorizat în familia mamei şi de către aceasta, modelul de persoană corpolentă fiind unul pozitiv. Totodată acest comportament al copilului putea să aibă şi beneficiul de a petrece cât mai mult timp cu mama. Fiind respins de colegii de joacă inca de mic, copilul era nevoit să aleagă acţiuni de timp liber împreună cu mama sa confirmând poziţia de partener al mamei, poziţie inconştient cerută de mamă.
Observăm că situaţia tanarului este complexă şi că doar implicarea mamei în terapie poate modifica lucrurile. Din acest motiv mama a fost invitată împreună cu băiatul la psihoterapeut.

Pe parcursul psihoterapiei atât fiul cât şi mama au fost receptivi şi dispuşi să colaboreze autentic. Tanarul a înţeles repede legătura dintre terapie şi problemele lui, reacţionând foarte bine la exerciţiile de sugestibilitate. De altfel, vârsta pe care o are este foarte potrivită pentru o astfel de abordare terapeutică.
În ce priveşte şedinţele cu băiatul acesta a luat terapia ca pe un joc, dorindu-şi de fiecare dată să experimenteze noi lucruri. Pacientul are o imaginaţie crescută şi lucrul cu propriul corp a fost foarte bine primită. Tanarul şi-a imaginat un obiect de pe altă planetă, nedescoperit în realitate, care arde grasimea. Cu acest obiect a lucrat în toate şedinţele care aveau acest scop. În scenariul de ancorare în resurse, a indentificat ca resursă puterea. A descoperit când a avut această calitate şi ancore pentru ea. Puterea a simţit-o cel mai intens când se juca pe computer şi a învins.
Progresia de timp l-a determinat pe pacient să identifice ca moment când va avea o greutate normală, începutul unui nou an universitar. S-a văzut uimind colegii cu noua greutate şi aspect fizic.
Mama pacientului a integrat repede un nou sistem stabilit de recompense şi şi-a lucrat propriile temeri şi relaţii nefinalizate afectiv. A acceptat că băiatul are nevoie de relaţia cu tatăl său. A diferenţiat rolul de tată de cel de soţ. I-a acordat băiatului rolul de fiu în familie şi nu de partener.
Un aspect semnificativ al anamnezei a fost pus în evidenţă prin genogramă. Străbunica băiatului a murit după război când hrana se găsea greu şi a mâncat făină cu praf de sticlă. Acest lucru este extrem de important în semnificaţia pe care familia o acordă hranei. Hrana reprezintă pentru familie siguranţa existenţei. Şi totodată bunăstare. De altfel, accesul la hrană este nelimitat pentru copil şi valorizat mult de către bunică. Este un aspect al unei familii înstărite. Mama a înţeles acestă semnificaţie a hranei pentru familie şi a reuşit în acest fel să privescă altfel comportamentul de a mânca şi să acorde altor activităţi semnificaţia de bunăstare şi siguranţă afectivă. Considerăm că a fost cheia reuşitei acestui caz. De o mare importanţă este relaţia de dependenţă a mamei băiatului cu propria mamă( de unde și diabetul doamnei) și relaţia neterminată cu tatăl ei.

Dotări

 • Spatiu cu un design glamour, sofisticat, care determina o stare de confort maxim, in care te vei simti rasfatat si iti vei dori sa revii.
 • Cantar profesionist cu bioimpedanta care calculeaza dupa un program bine stabilit indicii de masa corporala, greutate, tesut adipos, muscular, grad de hidratare, pentru a oferi cele mai importante criterii de evaluare initiala, precum si de evaluari succesive pana la obtinerea rezultatelor dorite.
 • Colaborare cu Clinica Metabolic Balance din Germania pentru realizarea programului individualizat.

Ce spun pacientii:

Elena, inginer

Un loc minunat, unde o echipă de oameni super profesionsti și cu suflete mari, își fac cu dragoste și blândețe meseria, pentru ca nouă să ne fie mai bine in această viață.

test testimonial nou

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text eve

Top